Het verhaal van Time Shift

Time Shift is een pioniersbedrijf geboren vanuit de ambitie om de commerciële levensduur van batterijen uit elektrische voertuigen te verlengen. Oprichter Casper Scheltinga werd in zijn vorige baan geconfronteerd met grote hoeveelheden afgedankte batterijen van elektrische voertuigen die werden geshredderd en gerecycled. In de meeste gevallen functioneerden die batterijen nog perfect en was alleen de opslagcapaciteit gedegradeerd, waardoor ze niet meer bruikbaar waren voor hun initiële automotive toepassing.
Casper zag het potentieel van deze afgedankte batterijen en besloot het hergebruik daarvan te koppelen aan de vraag naar energieopslagsystemen. In 2017 bouwde Time Shift haar eerste stationaire energieopslagsysteem met gebruik van deze second-life batterijen, die werd ingezet om het elektriciteitsnet te helpen stabiliseren voor netbeheerder TenneT.
In 2019 ontstond vervolgens de mogelijkheid om de eerste vier commerciële, mobiele energieopslagsystemen aan klanten te verkopen. Dit stelde Time Shift in staat om de specifieke expertise te ontwikkelen voor het ontwikkelen en bouwen van veilige en betrouwbare mobiele energieopslagsystemen op basis van second-life voertuigbatterijen.
Vandaag de dag is Time Shift actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. We hebben de ambitie en het vermogen om onze diensten wereldwijd aan te bieden en onze systemen op elke locatie te bouwen, waarbij we het lokale aanbod aan afgedankte batterijen van elektrische voertuigen koppelen aan de vraag naar energieopslagsystemen.