Toepassingen

Onze mobiele, off-grid batterij-energieopslagsystemen zijn ontworpen voor een scala aan industriële toepassingen die onze klanten in staat stellen nieuwe markten te betreden. De kwalitatief hoogwaardige PowerSkid en EnergySkid zijn ongevoelig voor de temperatuurschommelingen en weersinvloeden die optreden bij mobiele toepassingen. Ook kunnen ze efficiënt omgaan met fluctuaties in het elektriciteitsnetwerk. De systemen onderscheiden zich door hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, dankzij het doelgerichte controlesysteem dat gedetailleerd zicht geeft op het stroomverbruik, generatorlaadgedrag en troubleshooting. Onze software maakt real-time monitoring mogelijk voor het managen van een pool aan energieopslagsystemen via onze app.

Energieopslag

De PowerSkid en EnergySkid leveren mobiele, off-grid opslag van energie. Onze klanten profiteren van emissievrije en stille elektriciteit op elke gewenste locatie, zoals bouwplaatsen, filmsets en ander soort evenementen. Het is bovendien veel efficiënter en zuiniger qua brandstofverbruik om met een generator onze batterijen op te laden dan deze continu te laten draaien terwijl die nooit volledig wordt benut.
Onze klanten kunnen de generatorlaadtijden simpelweg inplannen via de Outlook-kalender. Ze kunnen bijvoorbeeld een terugkerende laadafspraak inplannen om op specifieke tijden te laden die zo min mogelijk overlast veroorzaken. Of ze kunnen juist bepaalde tijdsvakken blokkeren voor laden en automatisch laden toestaan tijdens andere momenten.

Peak shaving

Onze energieopslagsystemen leveren industriële en commerciële energieverbruikers een perfecte oplossing voor peak shaving. De PowerSkid en EnergySkid kunnen elektriciteit uit het net of van hernieuwbare energiebronnen als zon en wind opslaan en weer vrijgeven tijdens piekvraag. Dit helpt om pieken in het energieverbruik af te vlakken, waardoor onze klanten hun elektriciteitskosten kunnen verminderen die op basis van piekverbruik worden berekend. Peak shaving kan ook worden ingezet om een kleine netaansluiting te boosten of om bij te dragen aan netstabiliteit door vraag en aanbod van elektriciteit in balans te brengen

Power parking

Power Parking is een unieke toepassing die verhuurbedrijven in staat stelt om de energieopslagcapaciteit van onze EnergySkids volledig te benutten. Wanneer ze niet voor regulier gebruik bij klanten zijn, kunnen EnergySkids worden ‘geparkeerd’ en aangesloten op een grote stroomomvormer. Zo zijn ze te benutten voor energiehandel en Frequency Containment Reserve (FCR). FCR wordt gebruikt om frequentieafwijkingen in het elektriciteitsnet af te vlakken en de stroombalans in het net gelijk te houden, waarmee de netfrequentie gegarandeerd is.