Onze visie

Onze visie is het leveren van energieopslagsystemen die afgedankte batterijen een tweede leven geven. Door de opkomst van elektrische voertuigen groeit ook de wereldwijde milieubelasting door batterij-afval. Time Shift koppelt de enorme hoeveelheid afgedankte batterijen aan de vraag naar energieopslagsystemen: een onmisbare schakel in de transitie van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen.

Onze visie op batterijen

Batterijen van commerciële elektrische voertuigen worden doorgaans na vijf jaar vervangen – aan het einde van hun commerciële, maar niet hun technische levensduur. De batterijcapaciteit is dan gedegradeerd naar 80% tot 90%, waardoor het bereik per batterijlading voor taxi’s, bussen en transportvoertuigen niet meer rendabel is. De afgedankte accu’s worden geshredderd en gerecycled, terwijl ze nog voldoende capaciteit hebben voor andere toepassingen.
Time Shift voorkomt voortijdige recycling en de bijkomende milieubelasting door deze batterijen een tweede commerciële leven te geven. Wij leveren een volledig gestabiliseerd systeem dat de volle capaciteit van de batterij benut – waardoor ze nog vijf tot acht jaar veilig en betrouwbaar te gebruiken zijn. De degradatiesnelheid van de batterij blijft hetzelfde en hangt af van factoren zoals gebruiksomstandigheden, temperatuur en het laadpercentage.